WeatherService

Storitev WeatherService uporabnikom poleg informacij o udaroh strel v realnem času in v obliki animacije ponuja prikaz tudi drugih vremenskih poajvovo. Uporabnik lahko spremlja trenutno stanje atmosferskih razelektritev, padavin, satelitske slike oblačnosti, področij, ki so izpostavljena žledenju. Animacija uporabniku omogoča opazovanje premikanja nevihtnih jeder in s tem predvidevanje položaja nevihte vnaprej. 

Ti podatki so koristni na mnogih področjih, danes pa se uporabljajo predvsem pri operativnem vodenju prenosnih in distribucijskih elektroenergetskih sistemov. Podatke uporablja tudi Gorska reševalna služba, mobilni operaterji in kontrolorji zračnega prometa.

Prikaz:

Posamezne sloje prikaza vremenskih podatkov se prilagodi potrebam uporabnika. Vremenski podatko so tako kot atmosferske razelektritva prikazane v namenski aplikaciji ScalarFlashClient. Radarsko sliko padavin zagotovi Urad za meteorologijo Agencije republike Slovenije za okolje (ARSO). Radarska slika padavin se osvežuje na 5 minut, prikaz udarov strel pa je v realnem času.