Podatki v realnem času

Sistem SCALAR udare strel beleži na področju Slovenije in Balkana. Uporabnik sistema SCALAR vidi podatek o zabeleženi streli že nekaj sekund po udaru.

Podrobno

Arhivski podatki

Podatke o strelah arhiviramo že več kot 20 let. Podatki so zelo uporabni za zavarovalnice, statistične analize, ocene ogroženosti in načrtovanje.

Podrobno

Alarmiranje

Pravočasno obveščanje o nevarnosti strel omogoča zaščito življenja, premoženja ter zmanjša materialne in finančne škode zaradi posledic udarov strel.

Podrobno

Statistični podatki

Arhivski podatki o atmosferskih razelektritvah omogočajo izdelavo različnih statistik kot so karta gostote strel, karta maksimalnih vrednosti, izdelava kart nevihtnih dni,…

Podrobno

Raziskave in razvoj

Bogat arhiv strel je v pomoč pri raziskovalni dejavnosti: ocene ogroženosti posameznih območij, analize izpostavljenosti, analize tveganja …

Podrobno
Strela alarm - storitev v sodelovanju s Telekom Slovenija
Na Elektroinštitutu Milan Vidmar smo v sodelovanju s Telekomom Slovenije razvili sistem alarmiranja Telekomovih uporabnikov pred udarom strele. Ob udaru strele v vaši bližini, preko sms sporočila prejmete obvestilo, da je v okolici vašega doma prisotna nevihta s strelami. Na storitev se lahko brezplačno naročite na spletni strani, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o storitvi.
Natečaj Miss strele 2020
Vse ljubitelje fotografije obveščamo, da odpiramo natečaj izbora najlepše fotografije strele (Miss strele) za leto 2020. Vsi, ki imate fotografije strel in želite sodelovati v natečaju, pošljite svoje fotografije po elektronski pošti na naslov scalar@eimv.si. Vsak sdelujoči lahko pošlje več fotografij, ki jih sprejemamo do zaključka natečaja 1. novembra 2020. Nagrada za izbrano fotografijo, ki bo Miss strele 2020, znaša 250 €.