Utrinki iz 20. obletnice sistema SCALAR

16. november 2018

V letošnjem letu je sistem SCALAR praznoval 20. obletnico svojega delovanja.

Začetki sodobnega beleženja atmosferskih razelektritev na EIMV segajo v leto 1997, ko so bili na področju Slovenije postavljeni trije senzorji za beleženje atmosferskih razelektritev in analizator strel. Leto kasneje se je s postavitvijo dveh novejših senzorjev na področju Slovenije in z združitvijo z avstrijskim sistemom ALDIS oblikoval sistem SCALAR. Leto 1998 tako štejemo za začetek sistema SCALAR in s tem sodobnega beleženja atmosferskih razelektritev na področju Slovenije.

Sistem je od tedaj do danes doživel veliko posodobitev, nadgradila se je tehnologija beleženja in prikazovanja atmosferskih razelektritev uporabnikom, posodobila se je informacijska struktura in najpomembnejše, razvitih je bilo veliko novih naprednih storitev, ki jih danes uporabniki z veseljem uporabljajo.

Ob slavnostnem dogodku praznovanja 20. obletnice sistema SCALAR smo se želeli vsem svojim sodelavcem, cenjenim naročnikom in poslovnim partnerjem, tako v Sloveniji kot tujini, zahvaliti za izkazano zaupanje in pomoč pri oblikovanju sistema SCALAR. Na dogodku je bila predstavljena zgodovina sistema SCALAR, vizija in nadaljnji razvoj sistema, nekaj uporabniških izkušenj in želja pa so z nami delili tudi naši naročniki.

Tudi v prihodnje se bomo trudili izpolnjevati vaše želje, razvijati nove napredne storitve in vam z našimi storitvami olajšati delo na vašem področju, zato vas k sodelovanju vabimo tudi v prihodnje.

Za konec še nekaj utrinkov iz praznovanja 20. obletnice sistema SCALAR: